Kladdkaka med pannacotta och hallonmousse

 
Fick hem lite nya silikonformar idag. Har länge velat göra olika moussetårtor. Dagens tårta blev god, dock fick jag stressa på stelning och avsvalning lite då vi skulle äta den redan ikväll. 
 
 
Kladdkaka
3 dl socker
1,5 dl mjöl
4 msk kakao
2 msk vaniljsocker
150 gr smör
2 ägg
Några bitar choklad
 
Sätt på ugnen på 175 grader. Klä en form ( ...cm) med bakplåtspapper, smörj kanterna med smör.
Smält smör och låt några chokladbitar smälta i det varma smöret. 
Blanda de torra ingredienserna, tillsätt smör och ägg. Rör ihop.
Grädda 20-30 min. Mitten ska vara lite lös.
Låt svalna.
 
Pannacotta
5 dl grädde
0,5 dl socker
1 tsk vaniljpulver
2 gelatinblad
 
Koka upp grädde och, scoker och vaniljpulver. Rör ned gelatinbladen, låt vätskan svalna. Rör om med jämna mellanrum så att vaniljen inte sjunker till botten. Häll upp i silikonform (18 cm), låt stelna i frysen. Häll även upp lite pannacotta i form för dekoration (kupoler, spiraler m.fl)
 
Hallonmousse
300 gr frusna hallon
3 msk socker
3 dl grädde
2 gelatinblad
 
Värm hallonen och sockret tills det börjar koka, mixa slätt och rör ned gelatinet. Sila bort kärnorna genom en sil. Låt svalna lite. Vispa grädden och vänd ner hallonmassan. Häll även upp lite hallonmousse i form för dekoration (kupoler, spiraler m.fl).
 
 
Montering
Ta loss kladdkakan ur formen och gör rent formen. Klä insidan med tårtplast (man måste inte men det är smidigare och blir finare). Lägg kladdkakan i botten, lägg den frysta pannacottan i mitten, häll moussen över och släta ut. Ställ in i frysen minst 4 timmar. Ta fram ca 4 timmar innan servering, ta ut ur formen och ta bort tårtplasten, dekorera valfritt.